Bijna 77 mille extra voor Vluchtelingenwerk

16 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De stichting Vluchtelingenwerk in Haarlemmermeer krijgt dit jaar een aanvullende subsidie van bijna 77.000 euro voor de begeleiding van vluchtelingen met een verblijfsvergunning. De totale subsidie komt daarmee uit op 415.000 euro. Dat heeft wethouder Tom Horn van Welzijn dinsdag bekendgemaakt.

Haarlemmermeer loopt achter met het huisvesten van statushouders. Volgens wethouder Horn is er recent sprake van een inhaalslag. Daardoor is er extra geld nodig voor het inburgeren van vluchtelingen en de training van vrijwilligers. Vluchtelingenwerk neemt die taak voor haar rekening.

De gemeente moet de extra subsidie zelf betalen. Het college wil de subsidie financieren met geld van de aanpak van de aanpak van huiselijk geweld. Daarvoor was meer geld begroot dan er is uitgegeven.

De verwachting is dat er volgend jaar opnieuw meer geld nodig is voor de inburgering en begeleiding van statushouders. Er worden steeds meer vluchtelingen met een vergunning gehuisvest. Volgens Horn is het de bedoeling dat de extra kosten voor rekening komen van de rijksoverheid. In het recente bestuursakkoord van het Rijk en de gemeenten staat dat de bijdrage uit Den Haag voor de hulp aan vluchtelingen wordt verhoogd van 1000 naar 2370 euro per vluchteling.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie