GroenLinks pleit voor onafhankelijk honkbaladviseur

16 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De fractie van GroenLinks wil dat de gemeente een onafhankelijk honkbaladviseur aanstelt om de financiële problemen met het nieuwe stadion het hoofd te bieden. De partij gaat dat donderdagavond inbrengen als de gemeenteraad over het businessplan van stichting ETO spreekt.

De stichting ETO is beheerder van het honkbalcomplex in Park21. In haar businessplan staat dat de stichting elk jaar 3,5 ton te kort komt om het stadion te kunnen exploiteren. Dat bedrag zou de gemeente moeten ophoesten. Bovendien zou het hoofdveld voor 140.000 euro zo moeten worden onderhouden dat er toch wedstrijden van de Amerikaanse Major League Baseball (MLB) kunnen worden gespeeld. Het college had juist eerder besloten om met dat onderhoud te stoppen.

Raadslid Maaike Baillieux van GroenLinks meent dat de gemeenteraad in feite niets anders kan dan besluiten om stichting ETO financieel te steunen. Anders gaat de stichting failliet en het honkbal in Hoofddorp verloren.

Bovendien wordt volgend jaar in Hoofddorp het EK honkbal gehouden. Maaike Ballieux: " Laten we dit EK zien als een kans om ons prachtige honkbalstadion aan de wereld te tonen. En laten we dit jaar vooral ook gebruiken om een zorgvuldige oplossing te zoeken voor de ontstane problemen."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie