Aantal straatroven dit jaar flink toegenomen

16 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Het aantal straatroven is tot november dit jaar met 130 procent toegenomen in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Dat blijkt uit de politiemonitor die burgemeester Theo Weterings dinsdag week heeft gepresenteerd.

In de eerste tien maanden van 2014 waren er nog 13 straatroven. Dit jaar is dat aantal gestegen naar 23. Ook zijn er licht meer woninginbraken dan vorig jaar: 440 tegenover 421. Burgemeester Weterings benadrukte dat het bestrijden van straatroven en inbraken ook in 2016 een prioriteit blijft van de politie.

De burgemeester zei verder dat het aantal incidenten met gestoorde mensen die voor overlast zorgen ook flink is toegenomen. Vorig jaar ging het nog om 217 incidenten en dit jaar zijn dat er 297, een toename van bijna 37 procent. Volgens Weterings doen betrokken hulporganisaties er alles aan om deze vorm van overlast terug te dringen.

De gemeente gaat ook in het nieuwe jaar door met het keurmerk Veilig Ondernemen. Uit de cijfers blijkt dat de extra aandacht ook hard nodig, want de criminaliteitscijfers rond bedrijven en winkels zijn over de hele linie gestegen, behalve het aantal winkeldiefstallen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie