Extra banen voor mensen met arbeidsbeperking

17 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De gemeente realiseert dit en volgend jaar vijf banen voor mensen met een arbeidshandicap. Dat heeft wethouder Ap Reinders van Sociale Zaken dinsdag gezegd tijdens het wekelijkse persuurtje.

Dit jaar heeft de gemeente drie mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking aan betaald werk geholpen. Komend jaar volgen er nog twee. Het is de bedoeling dat voor het jaar 2024 15 mensen op deze manier aan de slag komen.

Het creëren van werk voor mensen die normaal gesproken niet zo snel aan een baan komen, is onderdeel van het sociaal akkoord uit 2013. Het kabinet heeft toen met werkgevers en werknemers afgesproken om voor 2024 125.000 mensen met een arbeidsbeperking aan een baan te helpen. Van dat aantal zouden 100.000 mensen werk moeten krijgen in de marktsector en 25.000 bij de overheid.

Volgens wethouder Reinders gaat het vooral om laaggeschoold werk. Als voorbeeld noemde hij een assistent-secretaresse, die onder begeleiding simpele administratieve werkzaamheden kan uitvoeren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie