Vertrek CDA-raadslid Quint Haneveld definitief

17 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De gemeenteraad heeft donderdag afscheid genomen van CDA'er Quint Haneveld. Hij heeft besloten niet terug te keren als gemeenteraadslid.

Quint Haneveld trok zich eerder om privéreden al tijdelijk terug als raadslid. Hij werd toen waargenomen door Herman Koning. Die wordt nu half januari definitief geïnstalleerd als raadslid voor het CDA.

Haneveld stond bij de verkiezingen in 2014 op de vierde plek van de kandidatenlijst van het CDA. Hij kreeg 232 voorkeurstemmen. De CDA'er is niet heel lang actief geweest in de gemeenteraad. In de vorige raadsperiode was de Hoofddorper fractiemedewerker bij het CDA. Hij was ook docent levensbeschouwing bij het KSH in Hoofddorp.

Burgemeester Theo Weterings noemde het vertrekkende raadslid een integer en aimabel mens. "Hij heeft gewikt en gewogen en uiteindelijk besloten om een andere richting te geven aan zijn leven.'' De christen-democraat ontving als blijk van waardering voor zijn inzet een bronzen penning van de gemeente.

De theoloog Quint Haneveld goed voor het Nelson Mandela Instituut onderzoek doen of religie een samenbindende factor is in landen waar oorlog is geweest. Zijn standplaats wordt Cyprus.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie