Nestor Marten de Vries neemt afscheid als bode

19 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Medewerker Ondersteuning van de Backoffice team Service, Marten de Vries, heeft afgelopen week afscheid genomen als 'bode', zoals burgemeester Weterings zijn titel liever benoemd. Ruim 37 jaar is De Vries werkzaam geweest bij de gemeente Haarlemmermeer.

"Eindelijk is het dan zo ver", begint de burgemeester zijn speech afgelopen donderdag tijdens de raadsvergadering. "Niet dinsdag jongstleden, toen ik je ook toesprak, maar vandaag, deze laatste raadsdag van het jaar is de dag waar je soms naar uitkeek, als het zware werkdagen waren en je lichaam en vooral je voeten niet mee wilden met wat jij wilde. Maar ook een dag die je vreesde, want in de afgelopen 37-en-een-half jaar ben je zo verknocht geraakt aan het werken in en om ons raadhuis, dat je je eigenlijk geen voorstelling kunt maken van het leven zonder ons."

Op 15 juni 1978 begon De Vries als medewerker bij de sectie Registratuur van de afdeling Interne Zaken van de Secretarie. "Je hebt in 37-en-een-half jaar veel meegemaakt. Je hebt veel mensen zien komen en vertrekken. Zo ben ik zelf bijvoorbeeld je achtste burgemeester. En dan te bedenken dat ik sinds 1852 de vijftiende burgemeester van Haarlemmermeer ben."

Bij zijn afscheid van collega's, afgelopen dinsdag, kreeg de bode al de D. Egginkpenning overhandigd, de herinneringspenning voor ambtenaren voor al die jaren trouwe inzet, betrokkenheid en toewijding.

"Maar ik wil je ook namens de raad iets overhandigen, iets bijzonders, eigenlijk alleen bestemd voor raadsleden", zegt Weterings. "Als blijk van waardering voor je werk voor tien gemeenteraden, als dank je wel namens het gemeentebestuur, als herinnering aan deze raadzaal en ons allemaal overhandig ik je hierbij graag ook de bronzen raadspenning."

De penning symboliseert aan de ene kant de inrichting van de Raadzaal. Op de andere zijde, de voorzijde, staat het kunstwerk dat hier beneden bij de entree van het Raadhuis ligt.

Foto: Jur Engelchor i.o.v. Gemeenteraad Haarlemmermeer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie