Businessplan ETO kost gemeente 55 mille

19 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De adviezen en het uiteindelijke businessplan van de stichting ETO over het honkbalcomplex hebben de gemeente 55.000 euro gekost. Dat heeft sportwethouder Adam Elzakalai donderdagavond gezegd tijdens het debat in de gemeenteraad over ETO.

Op verzoek van de gemeente traden er eerder dit jaar drie deskundige mannen toe tot het bestuur van ETO. Opzet was het tegengaan van de penibele financiële situatie van de beheerder van het honkbalstadion.

Uit de beantwoording van schriftelijke vragen van de ChristenUnie-SGP bleek al eerder dat de drie extra bestuurders van ETO hun taak niet voor niks hebben uitgevoerd. Zij dienden een declaratie in van 55.000 euro voor hun inzet en voor het businessplan.

Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! vroeg de wethouder donderdagavond tijdens het debat om tekst en uitleg over dit bedrag. Hij vond het tamelijk hoog. Volgens wethouder Elzakalai hebben de drie bestuursleden presentiegeld gerekend voor alle vergadering en zijn ook de andere uitgaven keurig verantwoord.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie