Lesmarathon Haarlemmermeer Lycea levert € 12.800 op voor Serious Request

19 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Vierentwintig uur lang sloten 330 leerlingen en 50 docenten van beide Haarlemmermeer Lycea zichzelf vrijwillig op in het nieuwe gebouw aan de Molenaarslaan in Hoofddorp. Donderdag om acht uur 's ochtends zijn zij van start gegaan met een reguliere schooldag. Daarna bleven alle deelnemers op school om nog meer lessen te volgen tot en met de volgende morgen om acht uur. Zij hadden zich hiervoor allemaal laten sponsoren en dat heeft het prachtige bedrag van € 12.800 opgeleverd voor kinderen in conflictgebieden, het goede doel van 3FM Serious Request dit jaar.

Tijdens de 24-uurs lesmarathon werden diverse creatieve en actieve lessen georganiseerd door de docenten van de school, maar soms ook door leerlingen zelf. Zo gaf leerlinge Merel Velthoen zelf een Kung Fu workshop. Ook docenten waren creatief met hun lessen. Zo gaf docent Rook 'mentalisme' en bracht hij de leerlingen diverse onnavolgbare kaarttrucs bij. Meneer Bost en mevrouw Baytekin lieten hun afkomst gelden en bakte met de leerlingen specialiteiten zoals echte Limburgse vlaaien. Daarnaast waren er natuurlijk diverse actieve lessen om de leerlingen wakker te houden, zoals Zumba, Taekwondo en Breakdance.

Na 24 uur werd gezamenlijk in de aula van de nieuwe Daltonschool van het Haarlemmermeer Lyceum de marathon afgesloten. Na een optreden van de tijdens deze dag geformeerde band, een modeshow met gemaakte kostuums en natuurlijk de nodige bedankjes van onder andere de vele sponsoren werd uiteindelijke de prachtige opbrengst bekend gemaakt. Dankzij de €12.800 die werd opgehaald zullen vele kinderen in conflictgebieden weer een kans krijgen onderwijs volgen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie