GIG Haarlemmermeer haalt recordbedrag van ruim 6000 euro op voor Hospice Bardo en Adamas Inloophuis

21 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Afgelopen zaterdag vond de achtste editie van het jaarlijkse benefietshow van stichting GIG Haarlemmermeer plaats. Het was een hartverwarmende avond waar jong én oud genoten van verschillende kunstzinnige optredens. De acts varieerden van tapdansers tot solo-muzikanten. Als klap op de vuurpijl werd dit jaar ook het hoogst behaalde bedrag ooit voor stichting Adamas Inloophuis en stichting Hospice Bardo opgehaald.

Arthur van Dijk, bestuurslid raad van commissarissen Rabobank Regio Schiphol en directeur van Schouwburg de Meerse Joep van Dijk openden GIG 2015 met een gongslag. Vervolgens werd het non-competitieve deel gevuld door een indrukwekkende tapdans act van Marnix Lenselink, Doortje Peters, Robin Lie, Tim Boerlijst, Jamie Chua, Cynthia Chua en Sophie Frankenmolen en Lana Broer. De IJwegschool, de Albert Schweitzerschool en de Klimop lieten zien dat zij artistieke en maatschappelijk betrokken scholen zijn. Na de pauze streden de deelnemers van de competitieve gedeelde tegen elkaar voor de felbegeerde prijzen. Toen de winnaars eenmaal door de professionele jury werd bekend gemaakt, overhandigden Rabobankafgevaardigden Ruud van Hecke en Ron Leegwater de bokalen en de Rabobankprijzen.

Tijdens de competitie waren de deelnemers aan elkaar gewaagd. Dahvianna Conraad en Naomi van der Gaast hebben met hun dans en piano act 'Feminine' de Rabobankprijs GIG 2015 gewonnen en konden zo 1000 euro voor de verrijking van hun kunstzinnige talent ontvangen. De tweede prijs werd uitgereikt aan de band Main Course. Zij amuseerde het publiek met het lied 'Nostalgia'. Ook was de jury gecharmeerd door Maurice van Hoek, hij trad op met zijn eigen lied 'Live forevermore'. Zo won Maurice de derde Rabobankprijs GIG 2015.

Het kinderkoor van de Albert Schweitzerschool ging met de Rabobank schoolprijs GIG 2015 naar huis en brachten 500 euro voor kunst op school mee terug. De tweede prijs werd welverdiend behaald door de IJwegschool en de derde prijs door de Klimop.

De artistieke jongeren haalden samen het recordbedrag van 6172,55 euro op voor Hospice Bardo en Adamas Inloophuis. Na de prijsuitreikingen werd als afsluiting het liedje 'Imagine' van John Lennon door de organisatie, deelnemers en publiek gezongen. De gezelligheid werd na afloop van de show voortgezet bij de borrel waar een jamsessie werd gehouden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie