Lint van licht door Getsewoud

21 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Vijfde CrossPoint Kerstwandeling

NIEUW-VENNEP Echt warm aankleden afgelopen zaterdag was niet nodig voor de vijfde Kerstwandeling door de wijk Getsewoud. De winter wil immers nog maar niet doorbreken in Nederland, het ene na het andere warmte record wordt verbroken. Er kwam een recordaantal bezoekers; ongeveer 2800 mensen zagen scènes uit het kerstverhaal levensecht worden uitgebeeld. De wandelaars genoten van bijbelse taferelen en kwamen in aanraking met de schrijnende situatie van vluchtelingen.

Voor de organisatie bleek het nog een hele klus om op zaterdagmiddag alle scènes op tijd klaar te hebben. Rond 18 uur brandden alle lichtjes en lag er een warm lint door Getsewoud. Er kon gestart worden bij Woonzorgcentrum Het Zomerpark. Vandaar werden de lopers van scène naar scène geleid.

Als vanouds wilde iedereen graag een blik in de kerststal werpen om Jozef, Maria en het baby'tje Jezus te zien. De stal stond dit jaar op het prachtig verlichte Händelplein. Onderweg werden de bezoekers toegezongen door een engelenkoor, of konden hun vingerafdruk achterlaten, uiteraard wel eigen naam daaronder om zodoende aan te kunnen tonen ingeschreven te staan.

Nieuw in de kerstwandeling dit jaar was de zogenaamde free hug zone. Bezoekers werden toegejuicht, bemoedigd en konden zelfs een free hug krijgen

De kerstwandeling werd georganiseerd door CrossPoint, kerk in Getsewoud. Bij deze editie van de kerstwandeling werd samengewerkt met het HVC, het woonzorgcentrum het Zomerpark, Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer en de winkeliersvereniging.

CROSSPOINT CrossPoint is ruim tien jaar geleden ontstaan en is een jonge en eigentijdse kerk midden in Getsewoud. Ook op kerstochtend viert CrossPoint een feestelijke samenkomst om 10 uur in De Breedenborgh (Sarabande 1 in Nieuw Vennep). Kijk voor meer informatie op www.crosspointgetsewoud.nl. Bellen met Taco Koster kan via 06-1992 1974.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie