DSOV sluit 1e competitiehelft af met verlies tegen AGB (4 - 2)

21 december 2015 om 00:00 Sport

VIJFHUIZEN Voor DSOV stond vandaag de inhaalwedstrijd tegen AGB op het programma. Trainer Rene Anneese: "Vandaag moest ik het opnieuw zonder 8 vaste basisspelers doen. Ik miste o.a. Joey Carolina, Hoover Noorman, Just van Wijk, Martin Nelis en Mickey Brouwer. Daar kwam nog bij dat ik slechts 2 wissels op de bank had zitten. Maar goed, we hebben het al met al best goed gedaan. Ons tactisch strijdplan kon wel al na 2 minuten in de prullenbak, want toen maakten zij door een dekkingsfout van ons de 1 - 0. Daarna waren we goed in de tegenstoten en konden we er met felle counters uitkomen. In de 20e minuut maakte Jason Esseboom, voor mij vandaag opnieuw de absolute uitblinker, de 1 - 1.

Niet veel later kwamen we op voorsprong. Maarten van Rijckevorsel kon op aangeven van Tim Hollander, die ook weer goed op dreef was, binnenschieten. Direct na de rust gaven zij een lange bal naar voren. Mijn laatste man ging het kopduel aan, maar in het vervolg kon een speler van AGB makkelijk binnenschuiven. Even later kregen wij een levensgrote kans op de 2 - 3. Opnieuw bracht Tim Hollander Maarten van Rijckevorsel voor de keeper waarna hij afdrukte. De keeper struikelde en zag die bal nooit, maar wist hem toch tegen te houden. Zo bleef het lang 2 -2. In de 85e minuut kwam AGB op 3 - 2 uit een fraaie vrije trap. Die bal zat stijf in de kruising. Omdat wij alles-of-niets speelden konden zij een minuutje later nog de 4 - 2 scoren".

Kan Anneese zich vinden in deze uitslag: "Zij speelden 80 minuten op onze helft, maar dat was ook de bedoeling, zodat wij er steeds snel uit konden komen. De kansenverhouding was gelijk, ik had een gelijkspel dan ook terecht gevonden. AGB heeft wel een goede ploeg, ik acht ze nog steeds zeer kansrijk voor het kampioenschap".