Bloemen voor platina echtpaar Spijker

21 december 2015 om 00:00 Sport

HOOFDDORP Met een felicitatiebrief van de Koning én een boeket namens de Koning heeft burgemeester Theo Weterings zaterdag een bezoek gebracht aan het echtpaar Spijker. Een zeer bijzondere moment dus, want op zaterdag 19 december vierde Cornelis en Maria Spijker hun platina, 70 jaar, huwelijksjubileum.

'Cor en Rie' Spijker hebben elkaar leren kennen bij een tante van mevrouw Spijker-Duivenvoorden; Cor was bevriend met een zoon van die tante. Na 2 jaar verkering zijn zij op 19 december 1945 voor de wet getrouwd. In die tijd was alles veel anders dan nu: het was oorlog en ze hebben zelfs nog tulpenbollen gegeten.

De heer Spijker is op 15 januari 1920 geboren, is opgegroeid in Hoofddorp en is daar altijd blijven wonen. Rie Duivenvoorden is op 20 januari 1924 in De Zilk geboren en is later verhuisd naar Voorhout en daarna naar Hoofddorp.

Cor heeft met zijn 3 broers: Co, Henk en Wim het graniet bedrijf van hun vader overgenomen. Ze waren gevestigd langs de Hoofdweg in Hoofddorp. Daar hebben zij vele granieten aanrechten gemaakt. Later zijn zij zich gaan specialiseren in het smeren van cementvloeren in bedrijfsgebouwen en huizen.

Rie heeft 22 jaar als gastvrouw gewerkt in de Jansoniusschool en heeft na haar pensionering veel vrijwilligerswerk gedaan, onder andere als koffiedame in De Meerstede en achter de bar gestaan bij De Jeugd van Gisteren (ANBO). Rie heeft daar ook op de klaverjasclub gezeten waar het altijd heel gezellig was. Cor heeft na zijn werkzame leven in het eigen bedrijf ook veel vrijwilligerswerk gedaan o.a. het rijden voor "Tafeltje Dekje"; eten brengen voor de bewoners van verpleeghuis Bornholm. Ook Cor heeft jaren achter de bar gestaan bij de ANBO. Cor heeft ook lange tijd en met veel genoegen biljart gespeeld bij de ANBO.

Het echtpaar heeft 3 kinderen, 6 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen. Inmiddels woont er een kleinkind met gezin in Congo en een kleinkind met aanhang in Engeland. Toenmalig wethouder Rob van der Riet is op felicitatiebezoek geweest toen het echtpaar 60 jaar getrouwd was. Burgemeester Weterings ontmoet het echtpaar voor de tweede keer; hij bracht ook een bezoek bij het 65-jarig huwelijksjubileum.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie