Warme kerstsamenzang in Vijfhuizen

21 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

VIJFHUIZEN Warm wat betreft de temperatuur, warm wat betreft de sfeer op het plein naast de Verbondskerk dat met sfeervolle verlichting, warme drankjes en een levende kerststal vanwege de kerstsamenzang tot een heus kerstplein is getransponeerd.

Als zondagmiddag de duisternis invalt stroomt het plein vol. Aanvankelijk nog wat langzaam, maar uiteindelijk komen een kleine tweehonderd mensen tesamen om tegen het decor van een levende kerststal met volle overgave kerstliederen te zingen. Het Groot Gelegenheidskoor Vijfhuizen onder bezielende leiding van Meija Blok zet de toon. Het volle plein volgt met veel plezier. Jong en oud uit Vijfhuizen en omliggende plaatsen geniet tijdens de jaarlijkse kerstsamenzang van de sfeer, de warme drankjes, de schapen en de geiten in de stal waarin Jozef en Maria die niet met een ezel, maar met een rendier gekomen zijn, een prominente plaats ronde de kribbe innemen. Trompetten jubelen, de trombone vormt het veilige fundament. Stralend en helder als de ster van Bethlehem zingen de sopranen Simone en Jannie hun solopartij van het lied 'Al wie dolend in het duister'.

Als de 9-jarige Rik met heldere stem en zonder haperen het aloude verhaal van de geboorte van Jezus voorleest, lijkt iedereen de adem in te houden. Om hem daarna met een spontaan applaus te bedanken. De donkere wolken breken open als op het plein het slotlied klinkt: Stille nacht, heilige nacht. Meija Blok lijkt iedereen aan een touwtje te hebben. Er wordt gezongen zoals zij het wil: ingetogen en met het hart. De prachtige afsluiting zorgt voor kippenvel.

Meer nieuws komende donderdag in de papieren versie van HCnieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie