Gemeente stopt met sportambassadeurs

21 december 2015 om 00:00 Sport

HOOFDDORP De gemeente stopt vanaf 2017 met de inzet van sportambassadeurs. Dat blijkt uit het voorstel van het college van B en W voor de herijking van sociale subsidies. Ook wil het college geen subsidie meer geven aan de activiteiten voor Koningsdag.

De gemeente geeft op dit moment zo'n 42 miljoen euro per jaar uit aan subsidies op het gebied van cultuur, sport en welzijn. De gemeenteraad ging er eerder dit jaar al mee akkoord dat voor sommige subsidies geen ruimte meer is en dat een deel van de subsidies wordt ingezet voor andere taken.

De politiek wil 1,5 miljoen euro bezuinigen en 2 miljoen aan andere taken besteden. Dat is nodig omdat de gemeente sinds begin dit jaar verantwoordelijk is voor meer maatschappelijke taken dan voorheen.

Het college heeft dit plan nu nader uitgewerkt. Gekozen is om de lijst met veranderingen tijdig bekend te maken zodat gedupeerde organisaties en instellingen andere manieren kunnen zoeken om aan geld te komen.

In het voorstel is in elk geval geen plek meer voor de twee sportambassadeurs die de gemeente op dit moment nog rijk is: scheidsrechter Serdar Gözübüyük en oud-roeikampioene Kirsten van der Kolk. Zij worden door de gemeente ingezet bij sportevenementen.

Het college wil ook de bestaande subsidie aan Hospice Bardo stopzetten, maar aan de andere kant wel bekijken hoe die organisatie op een andere manier financieel kan worden gesteund. Ook de steun aan vrijwilligers in ziekenhuizen wordt in fasen afgebouwd.

Ook het Cultuurgebouw krijgt minder subsidie. Er wordt onder meer bezuinigd op de collectie van de bibliotheek, omdat het college van mening is dat er steeds meer digitaal wordt gelezen. De samenwerking van de vier culturele instellingen in het Cultuurgebouw moet ook geld in het laatje brengen.

Het is de bedoeling dat Maatvast profiteert van de herverdeling van subsidies. De gemeenteraad is er al mee akkoord gegaan dat de beheerder van wijk- en buurtcentra er 650.000 euro per jaar bij krijgt. De raad bespreekt de herijking van de subsidies begin volgend jaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie