MaxTak presenteert familievoorstelling 'Pudding Tarzan' in De Meerse

21 december 2015 om 00:00 Activiteiten

'Pudding Tarzan' is een vrolijke en muzikale voorstelling voor kinderen vanaf zes jaar, gebaseerd op het gelijknamige boek van de Zweedse schrijver Ole Lund Kirkegaard. Jong en oud worden tijdens deze voorstelling meegesleept in de wereld van Iwan Olsen. Iwan is klein voor zijn leeftijd. Hij wordt hierom gepest en uitgemaakt voor Pudding Tarzan. Iwan laat niet met zich sollen en weet met zijn humor en rijke fantasie af te rekenen met deze pestkoppen. 'Pudding Tarzan' wordt gespeeld door een zeskoppig ensemble van acteurs en musici, waarbij gebruik wordt gemaakt van hilarische scènes en ontroerende liedjes. MaxTak hoopt met deze voorstelling verzet te bieden tegen pesten. 'Pudding Tarzan' is te zien op zondag 10 januari om 14:00 in de kleine zaal van De Meerse.

MaxTak maakt muziektheater voor iedereen vanaf vijf jaar. Daarbij willen ze jeugd aanspreken uit alle verschillende lagen van de bevolking. Voor deze voorstelling heeft Simon van der Geest speciaal de teksten en liedjes geschreven. Van der Geest is bekend van zijn met Gouden Griffel bekroonde jeugdromans 'Spinder' en 'Dissus'. Helga Slikker (Kauwboy) zorgt voor de composities en Hans Thissen (Ik ben een goochelaar, De Gruffalo) regisseert het stuk. 'Pudding Tarzan' grijpt je bij de keel en toch loop je, door de opzwepende muziek en grappige teksten, vrolijk de zaal uit.

Na afloop van de voorstelling biedt MaxTak een workshop aan waarin kinderen gezamenlijk een lied leren zingen en deze ook leren begeleiden op een muziekinstrument. Het lied bevat vier basisemoties: Bang, blij, boos en bedroefd. Via deze weg ontdekken kinderen dat muziek een fijne manier is om je emoties te uiten. De workshop wordt afgesloten met een korte opvoering van het lied voor de ouders. De workshop duurt een uur en start 15 minuten na afloop van de voorstelling.

De Meerse kleine zaal

Zondag 10 januari - 14:00 uur

www.demeerse.nl

Kaarten voor de voorstelling 'Pudding Tarzan' en de workshop zijn verkrijgbaar via www.demeerse.nl of via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie