"Een mooi gebaar"

22 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Gerry Holland

op de bres

voor minima

Désirée van Ommen

HAARLEMMERMEER "Er zijn behoorlijk wat eenouder gezinnen in de regio die wat extra's kunnen gebruiken. Ik wil graag wat doen voor hen," aldus de Hoofddorpse zanger en initiatiefnemer Gerry Holland van de actie Geen cent te makken. Vanuit zijn woonadres maakte hij dit jaar samen met acht vrijwilligers de kerstpakketten klaar.

Dagenlang werd er hard gewerkt in zijn woning, die diende als opslagplaats van alle producten die ingekocht waren. Afgelopen maandag was het dan zover en ging hij persoonlijk langs bij de minderbedeelde gezinnen, met wie hij in contact was gekomen via verschillende social media. Zijn route liep van Hoofddorp tot Nieuw-Vennep, Uithoorn, Zwaanshoek en Aalsmeer.

Het is het derde keer dat hij deze actie op touw heeft gezet. Voorgaande jaren richtte hij zich meer op zwervende gezinnen en andere daklozen in de Haarlemmermeer en werden de pakketten aan instanties geleverd.

MEER KWALITEIT Het is dit jaar iets kleinschaliger aangepakt en de doelgroep is selectiever. "En de inhoud heeft dit jaar meer kwaliteit. Tandpasta, zeep, kaarsen, etenswaren en ook aan de kinderen is gedacht. Zij krijgen een kleurboek, lichtgevende ketting en bellenblaas."

Met name vrienden en enkele trouwe fans van de zanger wilden graag meehelpen voor het goede doel. Enkele weken geleden heeft Holland een benefiet georganiseerd in de Rustende Jager waaraan 11 artiesten belangeloos meewerkten. "Dat heeft geld opgeleverd om de pakketten te kunnen samenstellen. Ik ben blij dat het gelukt is. Ik heb zelf door ziekte ook drie jaar lang niet kunnen werken en dan weet je wat het is om het niet zo breed te hebben."

KOEKJES De alleenstaande Vennepse moeder Claudia Miedema en haar achtjarige tweeling werden deze week bezocht door Holland met een pakket. "Geweldig vind ik dit! Het betekent heel veel voor me. Het is een mooi gebaar. Luxe dingen als koekjes hebben wij nooit. Het is echt fijn wat extra's," zegt Miedema. Zelf is ze beheerder van een minima-groep, waarbij gezinnen aangemeld zijn die hulp kunnen gebruiken en die veelal afhankelijk zijn van de voedselbank of die in de schuldsanering zitten. "Het geeft energie en voldoening om iets voor anderen te kunnen betekenen." Holland beaamt dit. "Ik breng de pakketten dit jaar persoonlijk thuis. Er zijn wel mensen die me voor gek verklaren dat ik dit doe, maar ik krijg er zoveel waardering voor terug."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie