Vrijwilligers in Vijfhuizen gezocht voor inloophuis vluchtelingen

23 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

VIJFHUIZEN De Vijfhuizense kerken willen de vluchtelingen die bij het dorp worden opgevangen een inloophuis aanbieden. Voor dit huis worden vrijwilligers gezocht.

De komst van 300 vluchtelingen naar Vijfhuizen is een grote uitdaging voor de bevolking van het dorp. De kerken willen deze vluchtelingen in de Poterne naast de Verbondskerk een inloophuis aanbieden waar zij elke middag terecht kunnen voor een kop koffie of thee, een luisterend oor, een gesprek, om de telefoon op te laden, te internetten of te Skypen. Ook wordt gedacht aan taallessen en gelegenheid om met elkaar te koken.

Deze gastvrijheid is alleen maar mogelijk als de Vijfhuizenaren bereid zijn om de deuren van het inloophuis open te houden. De Werkgroep Vluchtelingen van de Vijfhuizense kerken is op zoek naar vrijwilligers die eens in de week of de twee weken een middag willen meedraaien. De vrijwilligers hoeven geen lid van een kerk te zijn; ieder die bereid is zijn of haar handen uit de mouwen te steken is welkom. Voor de kandidaat-vrijwilligers wordt op de zaterdagen 9 en 16 januari in de ochtend een training gegeven worden over hoe je gastvrij kunt zijn met een warm hart en een nuchter verstand.

Belangstellenden kunnen zich bij de werkgroep melden via: inloophuisvluchtelingen@gmail.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie