Folk band Rapalje gaat 'Met de billen bloot' in De Meerse

23 december 2015 om 00:00 Activiteiten

Al twintig jaar rokken de mannen van Rapalje door Europa, fans in verwondering achterlatend. Wat zit er toch onder die kilts? Op muzikaal gebied hebben de heren niets te verbergen. Folk, eerlijk en puur, dat is het devies. Met liefde gespeeld en met enthousiasme ontvangen. Ook het komend seizoen brengen ze een vurige show met nieuw repertoire, nieuwe dans en vooral nieuwe energie. Ontstaan in een kroeg in Groningen waar een van de bandleden in zijn moeders rok optrad en inmiddels een gevestigde entertainment act, met originele, enthousiaste muzikanten. Maar die ene vraag blijft toch hangen. Gaan de heren nu wel met de billen bloot? 'Met de billen bloot' is te zien op donderdag 14 januari om 20:15 in de grote zaal van De Meerse.

Rapalje is een Nederlandse band die Ierse, Schotse en Nederlandse folkmuziek speelt. Zij zingen zowel in het Nederlands als in het Engels. De bandleden Dieb, William, Maceál en David spelen op talloze verschillende instrumenten, van theekistbas tot doedelzak. Ze spelen onder andere op (folk)festivals, (middeleeuwse) feesten en organiseren dit jaar voor de derde keer hun eigen festival: Het Rapalje Zomerfolk Festival in Groningen. Gelukkig voor ons brengen ze hun gevarieerde repertoire dit seizoen ook weer in het theater ten gehore, uiteraard gekleed in middeleeuwse kilts zoals we van hen gewend zijn.

De Meerse grote zaal

Donderdag 14 januari - 20:15 uur

www.demeerse.nl

Kaarten voor 'Met de billen bloot' zijn verkrijgbaar via www.demeerse.nl of via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie