Filmhuis-extra 'Still Life' in Filmhuis Het Oude Raadhuis

23 december 2015 om 00:00 Activiteiten

John May is een gemeenteambtenaar die belast is met het vinden van nabestaanden van hen die alleen zijn gestorven. Met zijn zeer perfectionistische instelling probeert hij zoveel mogelijk informatie over de overledene te achterhalen, zodat er een passende uitvaart geregeld kan worden waar uiteindelijk niemand anders bij zal zijn dan hij. Wanneer zijn afdeling wordt afgeslankt, zet John alles op alles om voor zijn laatste zaak een waardig afscheid te organiseren. Het blijkt een bevrijdende reis te zijn die hem in staat stelt om eindelijk zijn eigen leven echt te gaan leiden. Met: Eddie Marsan, Joanne Froggatt, Karen Drury, Andrew Buchan e.a. Regie: Uberto Pasolini. 'Still Life' is te zien op donderdag 7 januari om 20:00 uur in Filmhuis Het Oude Raadhuis.

Filmhuis-extra betekent: een film met een maatschappelijk interessant thema, een inleider en gelegenheid voor een nagesprek met een drankje. De film 'Still Life' wordt ingeleid door Ale Gercama (Rijsenhout). Ale Gercama was huisarts en universitair docent huisartsgeneeskunde. Gercama: "Still life is een film waarin het leven op een bijzondere manier sterker is dan de dood. Mooi gefilmd, rustig en juist daardoor indringend". Filmhuis-extra is een samenwerking van de Raad van Kerken Hoofddorp en het Oude Raadhuis. De inleiding op de film begint om 19.30 uur.

???? Telegraaf

"Een schitterende rol van Eddie Marsan, die in Still Life soms doet denken aan Charlie Chaplin. (…) een gevoelige film, maar er valt beslist ook wat te lachen. (…) Aanrader."

Het Oude Raadhuis

Donderdag 7 januari- 20:00 uur

www.demeerse.nl

Kaarten voor 'Still Life' zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707 of via www.demeerse.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie