Alex Roeka terug op de toppen van zijn kunnen met 'Voort!' in De Meerse

24 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Alex Roeka is terug. En hoe! "Roeka heeft zichzelf overtroffen", schreef de Volkskrant en gaf de voorstelling een viersterren recensie. Na twintig jaar vrijwel onafgebroken musiceren, optreden, cd's opnemen en theatervoorstellingen maken, was Alex Roeka in 2014 toe aan een sabbatical. Hij trok zich terug en het werd even stil.

Het beviel hem maar matig, wat een prettige wereld van vrijheid had moeten zijn, werd een diep dal vol twijfels, onzekerheden en passiviteit. "Toen werd er een afspraak voor me geregeld bij een psychiater. Dat bleek een aardige man." Op aanraden van de psychiater stopte Alex onmiddellijk met die rare sabbatical, sloot zich weer op en begon te schrijven. De schrijfhonger kwam en het ene na het andere nummer borrelde op. Over de liefde, de wereld, onze tijd, mijn verleden en alles wat me beroerde. Het hield niet op. "Constant hoorde ik die stem, die riep: voort, jij, voort!" Alex Roeka is te zien op zaterdag 16 januari om 20.30 uur in de kleine zaal van De Meerse.

In 2000 ontving Alex Roeka voor zijn lied 'Noem 't Geen Liefde' de Annie M.G. Schmidtprijs. Vanaf dat moment bleven de cd's en theaterprogramma's elkaar met regelmaat opvolgen. De in 2009 verschenen cd 'Beet Van Liefde ' werd bekroond met een Edison.

Voor zijn negende cd 'Gegroefd' ging hij in zee met de jongens van de Johan-band. Deze samenwerking resulteerde in een nieuwe klank. Wat rauwer, wat schurender, wat meer gericht op de popmuziek maar tegelijk ook kwetsbaar en intiem. Met 'Gegroefd' sleepte Alex Roeka zijn tweede Edison in de wacht. Inmiddels speelt Roeka al zo'n 20 jaar in alle theaters van Nederland en af en toe ook in België. Van Groningen tot in Brussel. Ondertussen werkt hij gestaag door aan wat inmiddels zijn 'Muziektheater Van De Autobiografische Stroom' is gaan heten.

De Meerse kleine zaal

Zaterdag 16 januari - 20.30 uur

www.demeerse.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie