Hilarische voetbalparodie Pumps en Penalties in De Meerse

24 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Na de P.C. Hooftstraat, Duitse televisie en skyboxen van de meest populaire voetbalclubs, zetten voetbalvrouwen én voetballend Nederland hun noppen in een nieuwe uitdaging: theater. Drie bloedmooie, jonge vrouwen willen maar één ding: voetbalvrouw worden, net als hun idolen Yolanthe, Sylvie en Estelle. Ze dromen van roem, rijkdom en knappe voetbalhelden; van modeshows, rode lopers, spelprogramma's en een eigen lingerielijn.

Hun plan werkt, jonge spelers vallen voor hun charmes, maar de hotste en beste voetballer van het stel wil niets van hen weten; hij zoekt een heel ander soort vrouw… Wie wint zijn hart, welke assepoester past de gouden pump? In deze hilarische muzikale parodie wordt niemand uit 'het wereldje' gespaard. De cast bestaat onder andere uit Birgit Schuurman, Han Oldigs en Maaike Martens. De try-out van 'Pumps en Penalties' is te zien op woensdag 13 januari om 20.15 uur in de grote zaal van De Meerse.

Na het succes van 'Vijftig tinten… de parodie' hebben de makers opnieuw de handen ineen geslagen voor een geheel nieuwe musical: 'Pumps en Penalties - de voetbalparodie'. Een smeuïge parodie op de voetbalwereld. Iedereen die iets is of was in het Nederlandse voetbal passeert de revue: Wesley, Robin en Arjen; mopperaars Mulder en Derksen, taalkunstenaar Van Gaal, vergeten voetbalvrouwen als Danny Cruijff en Truus van Hanegem, de schrijvers Gijp en Kieft; en Cruijff. Natuurlijk Cruijff. Het is pas erg als je niet genoemd wordt. Een avond vol voetbal, liefde, lama's, hooligans en (chantage)tactieken. Deze parodie duurt precies 2×45 minuten plus blessuretijd met rust, sudden death en strafschoppen. Het script is wederom van Niek Barendsen en Jasper verheugd, de regie van Jasper Verheugd. Muziek en liedteksten van Peter van de Witte.

De Meerse grote zaal

Woensdag 13 januari - 20.15 uur

www.demeerse.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie