'Panorama della Musica' met klassiek gitaarconcert in Het Oude Raadhuis

24 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Na het binnen en buitenlandse succes van de eerste serie van 'Panorama della Musica' besloten Fernando Riscado Cordas en Orlanda Velez Isidro dat het tijd was voor een vervolg. In dit gevarieerde programma hoort u de kracht van de eeuwenoude combinatie van zang en gitaar.

Cordas speelt de sterren van de hemel op verschillende gitaren en wordt gezien als expert op het gebied van de uitvoering van het 19e -eeuwse repertoire. Hij begeleidt de prachtig zingende Sopraan Isidro. Het repertoire is afgestemd op ervaren en minder ervaren luisteraars waarbij bekende en minder bekende werken de revue zullen passeren. 'Panorama della Musica' is te zien op zondag 10 januari om 12 uur in Het Oude Raadhuis.

Cordas en Isidro studeerden beide cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Isidro studeerde hiervoor nog piano, viool en zang aan het conservatorium van Évora in Portugal en musicologie aan het conservatorium van Lissabon. Als soliste werkte zij samen met grootheden als Frans brüggen, Jos van Veldhoven, Eduardo Lopez Banzo en Ton Koopman. Daarnaast is ze actief in verschillende kamer-ensembles en heeft ze haar eigen zanglespraktijk in Lissabon.

Cordas bracht in 2014 een dubbel-CD uit; 'The Poetic Guitar'. De uitgave is in de vorm van een tweetalig, hardcover boek waar hij met 300 pagina's een verdieping van de luisterbeleving realiseert. Sinds september 2014 is Cordas docent aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Al sinds het begin van de jaren 90 zijn zij een muzikaal duo. Door de grote hoeveelheid muzikale werken van de muziekgeschiedenis, is het niet moeilijk om elke keer met een ander repertoire voor het voetlicht te treden.

Het Oude Raadhuis

Zondag 10 januari - 12 uur

www.demeerse.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie