Filmhuis extra in het Oude Raadhuis: de film 'Still life' ingeleid door Ale Gercama (huisarts)

28 december 2015 om 00:00 Activiteiten

Donderdagavond 7 januari is in het Oude Raadhuis, Hoofdweg 675 de film 'Still life' van regisseur Uberto Pasolini te zien. Filmhuis-extra betekent: een film met een maatschappelijk interessant thema, een inleider en gelegenheid voor een nagesprek met een drankje.

De film wordt ingeleid door Ale Gercama (Rijsenhout). Ale Gercama was huisarts en universitair docent huisartsgeneeskunde. Gercama: 'Still life' is een film waarin het leven op een bijzondere manier sterker is dan de dood. Mooi gefilmd, rustig en juist daardoor indringend".

'Still life'

John May is belast is met het vinden van nabestaanden van hen die alleen zijn gestorven. Met zijn zeer perfectionistische instelling probeert hij zoveel mogelijk informatie over de overledene te achterhalen, zodat er een passende uitvaart geregeld kan worden. Wanneer zijn afdeling wordt afgeslankt, zet John alles op alles om voor zijn laatste zaak een waardig afscheid te organiseren. Het blijkt een bevrijdende reis te zijn die hem in staat stelt om eindelijk zijn eigen leven te gaan leiden.

Filmhuis-extra is een samenwerking van de Raad van Kerken Hoofddorp en het Oude Raadhuis. De inleiding op de film begint om 19.30 uur en de film start om 20.00 uur. Inleiding en film kosten €10,00

Kaartjes zijn te koop aan de zaal of via:

https://www.demeerse.nl/theater/4383/Uberto_Pasolini_/Still_Life/

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie