Bushokjes in Zwanenburg toch verplaatst

31 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

ZWANENBURG De bushokjes in Zwanenburg voor lijn 161 zijn deze maand alsnog verplaatst. De PvdA-fractie had al enige tijd aangedrongen op verplaatsing van de hokjes, omdat de haltes zelf al eerder verplaatst zijn.

De route van buslijn 161 was al drie jaar geleden veranderd. De haltes werden daarom verplaatst. De bijbehorende bushokjes bleven echter gewoon op de oude locatie staan. Een alerte Zwanenburger kaartte dit aan bij de lokale PvdA-fractie. Na drie jaar intensief navragen en aandringen heeft de gemeente de bushokjes weer bij de haltes gezet.

De PvdA kwam erachter dat de bushokjes door een reclamebedrijf worden geplaatst bij de haltes die Connexxion opgeeft. Dat gebeurt bij de start van de concessie in de Stadsregio. Buslijn 179 door Zwanenburg werd gewijzigd naar 161, en kreeg daarbij een nieuwe route. Langs de nieuwe route werden ook nieuwe bushaltes geopend.

Fractieassistent Bert den Elzen van de lokale PvdA heeft enkele keren vragen gesteld aan wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer. In eerste instantie leek het niet mogelijk de bushokjes te verplaatsen. De reclame-uitingen op de bushokjes leken volgens Den Elzen belangrijker dan de functie van droog wachten door reizigers. Daarom was er niet veel animo om de bushokjes te verplaatsen.

Bovendien stelde de gemeente dat het veel geld ging kosten. Bert de Elzen: "Dat is toch de omgekeerde wereld. Het belang van de inwoners en busreizigers moet volgens ons voorop staan."

Uiteindelijk bleek afgelopen najaar dat het verplaatsen van bushokjes gewoon in het contract met het reclamebedrijf was opgenomen. Daarmee was er geen belemmering meer om niet in actie te komen. Deze maand zijn de bushokjes alsnog op de juiste plaats gezet.

Voor de inwoners van Zwanenburg is het fijn dat zij weer droog op de bus kunnen wachten. De PvdA is blij dat zij dit voor elkaar heeft gekregen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie