Natuur in de Polder, een nadere kennismaking meer dan waard!

4 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Dinsdag 23 februari start de IVN werkgroep Haarlemmermeer in wijkcentrum De Amazone (Toolenburg-Hoofddorp) de cursus 'Natuur in de polder'.

De Haarlemmermeerpolder is een gebied met grote tegenstellingen. Snelwegen, een vliegveld en Vinexwijken, maar ook akkers, parken, bos, meertjes en pareltjes als de eendenkooi in Vijfhuizen. Over dat natuurlijke deel van onze leefomgeving gaat de cursus 'Natuur in de polder'. Deelnemers maken in vier maanden met vier avonden en vier excursies (nader) kennis met wat er groeit en bloeit in de polder. Ook het ontstaan van de polder, de bodemopbouw en het watersysteem komen aan bod. En ze krijgen antwoord op de vraag hoe je zelf actief kan meewerken aan het vergroten van de biodiversiteit in de polder en hoe je anderen kunt enthousiasmeren voor een natuurlijk en groen Haarlemmermeer.

Praktische informatie

Data avonden: dinsdag 23 februari, dinsdag 22 maart, dinsdag 19 april en dinsdag 17 mei, van 19.45 tot 22 uur. Excursies op zaterdag 27 februari, zondag 3 april, zaterdag 23 april en zondag 22 mei.

Plaats: Wijkcentrum De Amazone, Mathilde Wibautstraat 22, 2135 MC Hoofddorp.

Kosten: € 50, inclusief koffie/thee en het boek 'Diervriendelijk tuinieren' en boekje 'Haarlemmermeer, wandelen en meer'.

IVN leden en vrijwilligers in het groen van Haarlemmermeer krijgen voorrang bij het inschrijven, dus wees er snel bij!

Meer informatie

Deze cursus wordt georganiseerd door de werkgroep Haarlemmermeer van IVN Zuid-Kennemerland (Instituut Voor Natuureducatie en Duurzaamheid). Wilt u meer informatie, kijk dan ook eens op de facebookpagina Groen Haarlemmermeer of stuur een e-mail met uw vraag naar ivnhaarlemmermeer@gmail.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie