Twintigste editie IBBC tijdens Corendon Meer Jazz Festival

4 januari 2016 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP Het 22ste Corendon Meer Jazz Festival zal dit jaar plaatsvinden van donderdag 2 tot en met zondag 5 juni in en rond Het Cultuurgebouw in het centrum van Hoofddorp.

Tijdens het jazz evenement is speciale aandacht voor de 20ste editie van de International Bigband Competition (IBBC). Dit jaar met 20 orkesten in plaats van 15. Er is een overweldigende belangstelling voor deelname uit meer dan 6 landen.

De deelnemende orkesten en de line up van de acht juryleden zullen in februari bekend gemaakt worden. Het IBBC presenteert maar liefst 25 gratis toegankelijke bigband concerten op één dag, zaterdag 4 juni, van 12 tot 23.30 uur.

Tijdens deze 22ste editie van het Corendon Meer Jazz Festival zullen zo'n tachtig tot negentig orkesten concerten geven op een negental podia gedurende 4 dagen. Op vier betaalconcerten na is alles gratis toegankelijk.

Zo is er, net als voorgaande edities, ook dit jaar weer de kroegentocht. Regionale bands in circa zes cafés van Hoofddorp waaronder Josephines, Duyckercafé, Eetcafé de Vaart en Grand Café Première.

Verder staat er onder andere een optreden van Laura Fygi & band (betaalconcert) op het programma. Maar zullen Brownie Dutch en Lorrèn op vrijdag 3 juni ook hun optreden maken.

Het volledige programma wordt op maandag 28 maart via www.meerjazz.nl bekend gemaakt.

Eind januari is bekend wie de winnaar van de Meer Jazz Prijs 2016 is. Hij of zij zal op zondag 5 juni een gratis toegankelijk concert verzorgen in de grote zaal van Schouwburg De Meerse en de prijs uitgereikt krijgen uit handen van burgemeester Theo Weterings.

De voorverkoop van kaarten is reeds gestart via het kantoor van Meer Jazz en in een later stadium via de kassa van Schouwburg de Meerse. Kaarten zijn verkrijgbaar a € 10,- door een mail te sturen aan info@meerjazz.nl ovv aantal kaarten, bandnaam, dag, uw mail adres en uw telefoonnummer. Vrienden van Meer Jazz krijgen op vertoon van hun Vriendenkaart tot 30 april korting van € 2,50 per kaart.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie