Informatieavond darmkanker

4 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BADHOEVEDORP Esperanza, inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten, houdt op woensdag 13 januari een informatiebijeenkomst over darmkanker.

Wat zijn mogelijke symptomen van darmkanker? Kan ik darmkanker voorkomen? Wanneer is het verstandig bij de huisarts langs te gaan? Hoe vindt het onderzoek plaats? Wat zijn de behandelmethoden? Hoe ga je om met darmkanker? Hoe groot is de kans op genezing? Zomaar een aantal vragen die aan bod zullen komen tijdens de bijeenkomst die bedoeld is voor iedereen die meer wil weten over deze vorm van kanker. Alle aspecten rondom darmkanker komen aan de orde. De medische kant wordt belicht door arts Gijs van den Brink, verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Anne Marie Sassen (psycho-educatie) beantwoordt vragen over de psychische gevolgen van deze ziekte die op meerdere plaatsen kan voorkomen en iedereen kan treffen. Tijdige diagnose vergroot de kans op genezing aanzienlijk, waarbij verschillende behandelmethoden kunnen worden toegepast.

De bijeenkomst in Inloophuis Esperanza aan de Sloterweg 22 in Badhoevedorp begint om 20 uur.(inloop vanaf 19.30 uur). Voor meer informatie: (020) 723 0522 of www.inloophuisesperanza.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie