Conny Janssen Danst met 'I'M HERE & Álbum Familiar' in De Meerse

4 januari 2016 om 00:00 Activiteiten

Twee parels uit het oeuvre van Conny Janssen nu bij elkaar in één programma. 'I'M HERE' is vandaag de dag nog actueler dan toen het werd gemaakt; desolate, dwalende mensen die ontheemd zijn. De wereld die grimmiger wordt en weinig kansen biedt als je aan de verkeerde kant van de lijn staat. 'Album Familiar' is een tegenhanger van die bedreigende werkelijkheid. Daarin wordt een veilige wereld geschetst, waarin we elkaar vriendschap, troost en plezier bieden. De twee werken staan bijna haaks op elkaar, maar het zijn ook kanten van dezelfde medaille. 'I'M HERE & Álbum Familiar' is te zien op donderdag 21 januari om 20:15 in de grote zaal van De Meerse.

In 'I'M HERE' (2005) maken we kennis met tien personages, die ondanks dat ze verschillend zijn, allemaal op zoek zijn naar liefde, warmte en herkenning. Ze ontsluieren elkaars geheimen en wakkeren elkaars verlangens aan. 'I'M HERE' is onderdeel van 'De Stad', een reeks voorstellingen waarmee Conny Janssen tussen 2001 en 2006 in samenwerking met verschillende kunstenaars de stad uit diverse hoeken belichtte. De beelden van de fotograaf Carel van Hees vormen de omgeving waarin de voorstelling zich afspeelt. Hij toont de werkelijkheid op het toneel terwijl Conny Janssen zoekt naar wat er zich achter die werkelijkheid verschuilt. 'Álbum Familiar' wordt gedanst door drie vrouwen en vier mannen, die elkaar ontmoeten voor een portrettengalerij. Herinneringen komen boven, waarbij de muziek telkens iets te maken lijkt te hebben met de persoonlijke geschiedenissen van de personages.

De choreografieën van Conny Janssen worden getypeerd als inventief, krachtig en ontroerend. Een veelzijdigheid die voor zowel haar dansers als haar publiek iedere keer een onvoorspelbare ontdekkingstocht blijkt te zijn. Motto van Conny Janssen: in een wereld die steeds harder en onmenselijker wordt, moeten we ruimte maken voor persoonlijke, breekbare verhalen.

"I'M HERE & Álbum Familiar zet de actualiteit in een akelig helder daglicht… Conny Janssen Danst toont maar weer eens hoe tijdloos en tegelijkertijd actueel kunst kan zijn". CLEEFT

"Het anonieme stadsleven en een fijn familiefeestje… De combinatie is prettig complementair". Theaterkrant ***

De Meerse grote zaal

Donderdag 21 januari - 20:15 uur

www.demeerse.nl

Kaarten voor 'I'M HERE & Álbum Familiar' zijn verkrijgbaar via www.demeerse.nl of via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie