politiek helpt vrienden aan werk en kietelt elkaar

6 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - De politiek is weer een kopstuk verloren. Quint Haneveld gaat ons al verlaten waar hij in 2014 voor kwam: de belangen van de burger vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Hij had daarvoor al zijn sporen verdiend als fractiemedewerker. Ik weet niet wat de goede man precies heeft gedaan maar als blijk van waardering voor zijn werk kreeg hij uit handen van de burgemeester Theo Weterings (niet mijn burgervader) voor zijn inzet een bronzen penning van de gemeente!!!

Totaal misplaatst is die waardering en het laat weer duidelijk zien dat de heren van het pluche elkaar vooral weten te kietelen met penningen, onderscheidingen, baantjes misschien en misschien wel een redelijke uitkering na afloop van al het werk in de raad.

In dezelfde krant het bericht dat bode Marten, die 37 en een half jaar werkzaam was voor de gemeente afscheid neemt. In die tijd liep hij met papieren rond en liep hij zelfs een keer klappen op (om de heren van het pluche uit de wind te houden?) Ook hij kreeg de D.Egginkpenning en ook nog een bronzen raadspenning bij.

Nu is de ene bronzen penning de andere niet en ik ken al zeker het verschil niet (kan dat ook niet vinden op de site van www.haarlemmermeer.nl ) Maar 24 maanden een betaalde bijbaan als zittend raadslid en een levenslang arbeidzaam leven staan in geen enkele verhouding.

En dan vraag ik me nog verder af: hoe gaat onze burgervader om met mensen die evenzo vele jarenlang in talrijke andere functies buiten de gemeentedienst (en dus in het bedrijfsleven) hebben gewerkt? Krijgen die ook een bronzen penning?

Dat zal niet het geval zijn, maar de voorvallen doen wel erg zeer bij mensen die net die jubilea niet halen, maar wel zo maar op straat komen te staan omdat hun bedrijf om economische redenen ophoudt te bestaan. Er zijn er onder die 600.000 ongetwijfeld veel mensen die daarna weer graag aan de slag gaan, maar geen kansen krijgen in verband met de leeftijd.

In het kader van het oplossen van werkgelegenheid lijkt het me verstandig de ontslagen oudere mensen een paar jaar raadswerk te laten doen. Dan krijgen ze een bronzen gemeentepenning en de kans op werk is vele malen groter. Misschien dat ze dan wel een baan aangeboden krijgen als onderzoeker, beleidsmedewerker of burgemeester.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie