Helmert Woudenberg met Tweede Wereldoorlog verhaal 'Landverrader' in Het Oude Raadhuis

6 januari 2016 om 00:00 Activiteiten

Helmert Woudenberg is terug met een nieuwe solovoorstelling. In 'Landverrader' speelt Woudenberg zijn grootvader Hendrik Jan. Tijdens de bezetting door de Duitsers werd hij benoemd tot leider van het Nederlandse Arbeidsfront. In het stuk wordt duidelijk hoe hij als bemiddelaar optrad tussen kopstukken als Rost van Tonningen en Mussert. Naast het politieke verhaal wordt ook het pijnlijke meningsverschil tussen Hendrik Jan en zijn broer Kees, de socialistische voorman, duidelijk neergezet. Uiteindelijk wordt Henkdrik Jan opzij gezet door de Duitsers, die regeerden vanuit een verdorven en haatdragende politiek. Na 'De Hel', 'Waterman' en 'Übermensch' buigt Helmert Woudenberg zich opnieuw over de problematiek van de Tweede Wereldoorlog. De try-out van de voorstelling 'Landverrader' is te zien op woensdag 13 januari in Het Oude Raadhuis.

Helmert Woudenberg (1945, Duitsland) is al ruim veertig jaar acteur, regisseur en schrijver en gebruikt bij zijn voorstellingen vaak de thema's religie en oorlog. Kenmerkend aan deze voorstellingen is dat hij onderwerpen aankaart, maar daar nooit over oordeelt. Dat laat hij aan het publiek over. Naast zijn werk in het theater is Woudenberg ook regelmatig te zien op televisie en in films. Zo speelde hij commissaris Eugene Houben in de serie 'Flikken Maastricht' en was hij te zien in films zoals 'Polleke', 'Max Havelaar' en 'Oorlogsgeheimen'. In zijn veertiende solovoorstelling weet Woudenberg weer een ongekend goed personage neer te zetten.

"Helmert Woudenberg mag zo langzamerhand de ongekroonde koning van het solotoneel worden genoemd". Theaterkrant.

Het Oude Raadhuis

Woensdag 13 januari - 20:30 uur

www.demeerse.nl

Kaarten voor 'Landverrader' zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707 of via www.demeerse.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie