Theatergezelschap Ausdauer versmelt muziek, tekst en spel in Het Oude Raadhuis

6 januari 2016 om 00:00 Activiteiten

'The God Squad' is een splinternieuw muziektheatervoorstelling met actuele teksten en muziek over de tijdgeest van de jaren 1945 - 1990 van muziektheatergezelschap Ausdauer. Het vertelt het verhaal van Trinity, een jonge vrouw die 16 juli 1945 om 05.30 uur 's ochtends wordt geboren in de woestijn van New Mexico. Precies op het moment dat enkele kilometers verderop de test met de eerste Amerikaanse atoombom plaatsvindt. Een gebeurtenis die de rest van haar leven zal bepalen. In 'The God Squad' versmelten muziek, tekst en spel tot een geestige en meedogenloze kijk op de mens en de moderne geschiedenis. 'The God Squad' is te zien op vrijdag 15 januari om 20:30 uur in Het Oude raadhuis.

In de 'The God Squad' gelooft Trinity in de komst van een New Age en wordt de levensloop aan de hand van haar muziek, als frontzangeres van de hippieband The God Squad, gevolgd. Van haar jeugd in een extreem christelijk gezin in een klein, keurig dorpje in New Mexico, via de ontdekking van de liefde en de farmaca, naar de opstand tegen het massasysteem. Een levensreis die via de flower power, rock 'n roll, punk en disco uitmondt in een fundamentalistische revolutie. De bom op Hiroshima, de dood van de Kennedy's, de uitvinding van de pil, vrije seks en de val van de muur. De rol van Trinity wordt gespeeld en gezongen door Gabby Bakker, bekend van onder meer de gezelschappen Aluin en Het Filiaal. Onder leiding van schrijver/regisseur Paul Feld en met muziek van Jasper le Clercq, Andreas Suntrop en Daniël Lehmann. Ausdauer denkt vanuit nieuw geschreven muziek en laat zich daarbij inspireren door grote meesters en oersterke meesterwerken uit de muziekgeschiedenis. Ausdauer zoekt naar een confrontatie met die geschiedenis vanuit de urgentie van onze eigen tijd. In de voorstellingen van Ausdauer vindt vanaf het allereerste concept een onderlinge samensmelting van tekst, performance, beeld en muziek plaats. Ze zijn dan ook in de uiteindelijke voorstelling onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Het Oude Raadhuis

Vrijdag 15 januari - 20:30

www.demeerse.nl

Kaarten voor 'The God Squad' zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707 of via www.demeerse.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie