Kees van Lent luidt klokken voor de RK-kerk Hoofddorp

7 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Kees van Lent luidt klokken voor de RK-kerk Hoofddorp

Pastoor Kees van Lent luidt op zaterdag 16 januari om 12.00 uur de klokken van de H. Joannes de Doperkerk aan de Kruisweg 1069 in Hoofddorp. Zo luidt hijletterlijk de actie Kerkbalans in, een actie om binnen de kerk een financiële bijdrage op te halen. Dankzij Kerkbalans kunnen kerkgemeenschappen functioneren en kunnen zij hun maatschappelijke functie blijven vervullen.

Kerkbalans

Kerkbalans is een landelijke campagne en initiatief van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk Nederland en de Oud-Katholieke Kerk. De kerk heeft een onmisbare plek in de samenleving. Voor de een is het een plek waar je samenkomt, waar je geïnspireerd wordt of vrienden ontmoet. Voor de ander een plek waar je het leven deelt en rust vindt. Omdat de kerk geld kost dat door de leden of parochianen moet worden opgebracht, bestaat de actie Kerkbalans.

De landelijke actie loopt van 17 tot 31 januari 2016. Dit jaar is het thema 'Mijn kerk inspireert'.

De bijdragen die via de actie Kerkbalans worden gegeven zijn voor de eigen kerkgemeenschap.

Klokken luiden

Door de klokken te luiden, vraagt Kees van Lent aandacht voor het belang van de kerk in onze gemeenschap. Pastoor Van Lent: "Ik luid de klok voor Kerkbalans omdat de Joannes de Doper kerk in Hoofddorp zich inzet voor het behoud van de bushalte RK-kerk van lijn 340 en wat te denken van de wekelijkse woensdagavondmaaltijden of de reuring die de buurt heeft als er weer vieringen in de kerk zijn? Maar ook blijdschap delen bij trouwen en troost bieden bij overlijden. Als kerk je samenleving dienen, vind ik een mooi gebaar."

In heel Nederland

Kerkbalans is een landelijke actie. Op honderden plaatsen door heel Nederland klinken tegelijk de kerkklokken om samen stil te staan bij de positie van de kerk in de maatschappij. Lees meer op onze website: http://www.hjoannesdedoper.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie