Fietsen en Senseo's naar Repair Café

7 januari 2016 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP Repair Café Hoofddorp is altijd een topper als het om fietsen gaat. Geen wonder: er is een team ervaren vrijwilligers, waarvan enkele bijna de hele week door met fietsen bezig zijn. 'Voor grotere reparaties moet je naar de fietsenmaker', zeggen ze, 'maar voor een defect lampje, een kapotte kabel of een rammelende ketting kun je gerust bij ons terecht'.

Woensdagmiddag 20 januari is Repair Café Hoofddorp vanaf 13.30 uur weer open in De Ark, Muiderbos 36.

Hoge ogen gooien ook koffiemachines, waarbij Senseo en Nespresso aan de top staan. Vaak zijn het dezelfde klachten, waarin de vrijwilligers inmiddels goed getraind zijn. Ook hier geldt: 'Weggooien? Mooi niet!' Met die slogan probeert een team ervaren vrijwilligers defecte apparaten, fietsen en kleding te repareren.

Alle reparaties zijn gratis, maar wel wordt een bijdrage van € 5 gevraagd. Daarvan wordt bijvoorbeeld een betere naaimachine gekocht. Want Repair Cafés draaien zonder subsidies of andere inkomsten van buiten af. Voor wie dat bedrag te groot is, kan altijd wat geregeld worden.

Elke derde woensdag van de maand is Repair Café Hoofddorp in De Ark open, nu dus op woensdag 20 januari. De openingstijd is van 13.30 tot 16 uur. De Ark ligt aan Muiderbos 36 en er is gratis parkeren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie