8 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Geachte journalisten/schrijvers en/of redactieBijgaand een stuk tekst met foto van het afscheid van 2 vrijwilligers van de (ANBO)-bus in Nieuw Vennep, hopelijk kan dit in een van de edities van uw dag/weekblad geplaatst worden. Mocht u meer informatie willen dan kunt u mij bellen op 0252-689050.Bij voorbaat hartelijk dank, groet ik,Nico van Vierzen (bus-coördinator)

2 Vrijwilligers nemen afscheid als chauffeur op de (ANBO) bus

Tijdens de laatste chauffeursbijeenkomst werd van Tom Celie en Marjan ter Beek afscheid genomen als (ANBO) buschauffeur en chauffeuse. Tom Celie heeft 14 jaar lang als vrijwilliger op de bus gereden en zodoende heel wat mensen vervoerd naar tientallen bestemmingen, die meestal in Nieuw Vennep of net daarbuiten gelegen waren. Ondanks de donkere periode die hij beleefde na het overlijden van zijn vrouw, wilde hij na een korte onderbreking toch weer ingezet worden. Door zijn wat knorrige karakter werd hij niet altijd goed begrepen en werd zijn rijstijl niet altijd gewaardeerd. Maar namens de senioren uit het zuiden van de polder werd tijdens zijn afscheid de dankbaarheid voor zijn inzet benadrukt. 14 jaar lang, ongeveer 36 volle dagen per jaar je inzetten als vrijwillig chauffeur voor de senioren betekent veel. Zo heeft hij ongeveer 500 dagen belangeloos achter het stuur van onze (ANBO)bus gezeten. De bus zal nu zonder Tom en de naam ANBO verder gaan. Niet dat de bus geen nieuwe naam zal krijgen, maar welke naam dat gaat worden is nog niet bekend.

Na 5 jaar afscheid nemen van Marjan ter Beek valt ook zwaar ondanks dat zij maar beperkt werd ingezet, dit vanwege wat fysieke beperkingen. Het bleek moeilijk te worden voor haar om rollators in te klappen en deze achter in de bus te plaatsen. Tassen vol met boodschappen even bij de deur zetten werd te veel en is soms ook onnodig, dus probeerden de coördinator Marjan op de minst zware dagen in te plannen. Helaas werd door de toename van het aantal rollators die mee gaan dit ook te zwaar voor haar. Gelukkig zijn er nu voldoende chauffeurs, dus werd samen besloten om te stoppen, hoezeer het haar ook spijt. Haar opgewektheid en gulle lach zullen zeker door onze passagiers gemist worden.

Voetnoot Door het landelijke afbraak beleid van ANBO is de afdeling Haarlemmermeer-Zuid volledig door haar leden opgeheven en is succesvol de Seniorenvereniging Haarlemmermeer Zuid (SHZ) opgericht. Onze stichting ANBO Samen op Weg, die de bus en het gebouw exploiteert heeft ook haar naam gewijzigd in Stichting Senioren Samen op Weg. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie zullen de bezoekers een keus kunnen maken uit een 7 tal namen voor het gebouw, die het Bestuur bedacht heeft. De naam met de meeste stemmen zal gebruikt gaan worden voor het gebouw aan de Eugenie Previnaireweg 63.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie