Het volk viert jubileum met publieksfavoriet in De Meerse

8 januari 2016 om 00:00 Activiteiten

Wie kent niet het Bijbelse treurspel van Joost van den Vondel, waarin Joseph door zijn broers in een put geworpen wordt en vervolgens als slaaf verkocht wordt aan een handelskaravaan op weg naar Egypte? Toneelgroep Het Volk kent deze klassieker in ieder geval wel en speelt een eigen bewerking van Vondels 'Joseph in Dothan'. Drie docenten proberen hun studenten Vondels stuk voor te schotelen. De verziekte verhouding binnen het lerarentrio staan een gedegen uitvoering in de weg en blijken ook nog eens verbazingwekkend parallel te lopen met de broedertwist en machtsstrijd uit het verhaal. 'Het Volk in Dothan' kan dan ook met recht een dubbeltragedie genoemd worden. De reprise van 'Het Volk in Dothan' is te zien op woensdag 27 januari om 20:30 uur in de kleine zaal van De Meerse.

Het Volk is een klein gezelschap, dat inmiddels 40 jaar naar Nederlandse en Vlaamse theaters reist en het publiek pleziert met eigenzinnige voorstellingen. Dit seizoen vieren ze dit veertigjarig jubileum met de reprise van één van haar beste en meest gelauwerde stukken: 'Het Volk in Dothan' uit 1996. Dankzij de universele elementen is deze tragedie een verhaal van alle tijden. Bij de Haarlemse Toneelgroep zelf viert het plezier nog altijd hoogtij. De Leeuwarder Courant**** schrijft: "Het spel is weergaloos grappig. Alles valt op zijn plek". Cultuurpodium.nl vult dit aan met: "niet alleen de aanpak van dit verhaal schittert in alle vormen, vooral het diep ambachtelijke toneelspel met zulke prachtige details maakt deze voorstelling tot een waar jubileumgeschenk…van ongekende klasse." Het gezelschap sleepte al meerdere prijzen in de wacht, zoals de Prosceniumprijs en de Noord-Hollandse theatertrofee.

De Meerse kleine zaal

Woensdag 27 januari - 20:30 uur

www.demeerse.nl

Kaarten voor 'Het Volk in Dothan' zijn verkrijgbaar via www.demeerse.nl of via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie