Sprookjesballet 'Sleeping Beauty' van de Staatsopera van Tatarstan in de Meerse

8 januari 2016 om 00:00 Activiteiten

Met de muziek van Tsjaikovski, de choreografie van Petipa en de uitvoering van het balletgezelschap uit Tatarstan belooft deze voorstelling een weergaloos succes te worden. 'Sleeping Beauty' vertelt het verhaal van prinses Aurora, bij ons ook bekend als Doornroosje. Op haar zestiende verjaardag prikt zij zich aan de spoel van een spinnenwiel. Een boze fee wil dat ze sterft maar een goede fee weet dit te voorkomen. Aurora zal honderd jaar slapen om daarna gewekt te worden door de kus van haar droomprins. Het magische sprookjesballet 'Sleeping Beauty' betovert jong en oud en is daarmee een familievoorstelling bij uitstek. 'Sleeping Beauty' is te zien op woensdag 27 januari om 20:15 in de grote zaal van De Meerse.

De Frans-Russische choreograaf Marius Petipa creëerde met 'Sleeping Beauty' in 1890 een ballet dat nog steeds één van de hoogtepunten is van het klassiek-romantische balletgenre. Pjotr Tsjaikovski maakte de compositie voor 'Sleeping Beauty' na zijn balletdebuut met het 'Zwanenmeer'. Zijn werk voor 'Sleeping Beauty' wordt door velen gezien als zijn beste balletcompositie. Het Parool over het balletgezelschap van de Staatsopera van Tatarstan: "Daar kan het Nationale Ballet nog een puntje aan zuigen". Een lust voor oog en oor en een must-see voor elke balletliefhebber.

De Meerse grote zaal

Woensdag 27 januari - 20:15

www.demeerse.nl

Kaarten voor 'Sleeping Beauty' zijn verkrijgbaar via www.demeerse.nl of via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie