Alle mensen verzamelen voor Emilio Guzman in Het Oude Raadhuis

8 januari 2016 om 00:00 Activiteiten

Cabaretier Emilio Guzman wordt van kleins af aan een dromer genoemd. Vaak werd hij de klas uitgestuurd als hij uit het raam zat te staren om op de gang ongestoord verder te dromen. Ook nu stapt hij zomaar de verkeerde trein in of antwoordt welterusten, als een kassameisje hem vraagt of hij nog een bonnetje wil. Vaak als Emilio hardop droomt, wordt hij afgeserveerd als fantast. Dan krijgt hij saaie woorden te horen als: crisis en financiële haalbaarheid. Maar op het podium is alleen Emilio aan het woord. En met een beetje fantasie lost hij daarbij alle wereldproblematiek in één keer op. Dus: Alle mensen verzamelen! 'Alle mensen verzamelen' is te zien op donderdag 21 januari om 20:30 uur in Het Oude Raadhuis.

Al sinds zijn zesde wil Emilio Guzman eigenlijk maar één ding en dat was cabaretier worden. In 2003 deed hij auditie bij het comedygezelschap De Comedytrain. Sinds dat jaar is Toomler, het theater van de Comedytrain, zijn thuisbasis en is hij wekelijks daar te zien. Hij heeft zich ook ontwikkeld door achter de schermen mee te werken aan de programma's van zijn broer, Javier Guzman. In 2010 was Emilio klaar om de Nederlandse theaters voor hem zelf te veroveren. Hij deed mee met het Leids Cabaret Festival en in een ijzersterke finale wist hij met overmacht de Publieksprijs te veroveren. Vervolgens maakte hij in 2011 zijn debuutprogramma 'Doen en Laten'. Het programma werd een succes, veel geboekt, goed verkocht en uitgezonden bij de VARA op Nederland 3. Dat smaakt allemaal naar meer. Emilio won in 2014 de 'Neerlands Hoop', dé cabaretprijs voor de meest belovende theatermaker.

Het Oude Raadhuis

Donderdag 21 januari - 20:30

www.demeerse.nl

Kaarten voor 'Alle mensen verzamelen!' zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707 of via www.demeerse.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie