Egon Kracht en Noortje Braat met een muzikale voorstelling 'Het zal eens tijd worden!'

8 januari 2016 om 00:00 Activiteiten

'Het zal eens tijd worden!' is een muzikale theatervoorstelling over betrokkenheid en bevlogenheid, over onze omgang met de aarde en dat kleine verschil. Noortje Braat en Egon Kracht bouwen een zelfvoorzienend huis van restmaterialen en laten zien dat het anders kan. Iedereen kan een verschil maken. We zijn machtig en rijk, niet nietig en arm. Idealisme of Utopia? De mens heeft eigenlijk allang bewezen dat het kan. Maar hoe gemakkelijk is dat eigenlijk, zo'n transitie? En wat als de een verder wil gaan dan de ander? Waar ligt de nieuwe grens? 'Het zal eens tijd worden!' is te zien op 22 januari om 20:30 uur in Het Oude Raadhuis.

Noortje Braat en Egon Kracht bezingen, bespreken en bespelen hun nieuwe weg met contrabas, viool en piano. Kracht studeerde contrabas aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. In 1994 richtte hij Egon Kracht & the Troupe op. Hiermee voerde hij een groot aantal projecten uit, waaronder een bewerking van de 'Matthäus Passion' van J.S. Bach. Vanaf 1997 begeleidde Kracht liedschrijver en zanger Maarten van Roozendaal. Samen brachten zij zes theaterprogramma's, waaronder 'Het Wilde Westen', in 2008 onderscheiden met een Poelifinario. Een van zijn laatste projecten was 'Het Oog van Leonardo' (2013), over de relatie tussen kunst en wetenschap, geïnspireerd op het werk en leven van Leonardo de Vinci. Noortje Braat heeft haar sporen als zangeres, violiste, componiste en librettiste verdiend in de Nederlandse muziektheaterwereld. Samen vormen Noortje en Egon op het podium een duo sinds 2013.

Het Oude Raadhuis

Vrijdag 22 januari - 20:30

www.demeerse.nl

Kaarten voor 'Het zal eens tijd worden!' zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707 of via www.demeerse.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie