Verhoren van enquêtecommissie deels openbaar

8 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De enquêtecommissie van de gemeenteraad die nader onderzoek gaat doen naar de gang van zaken bij de verplaatsing van het honkbalstadion in Hoofddorp gaat zowel openbare als niet-openbare verhoren houden. Dat heeft de commissie vrijdag bekendgemaakt.

Vorige maand besloot de gemeenteraad unaniem dat er een enquête moet komen om antwoord te krijgen op nog levende vragen. Voor de hand ligt dat met name de oud-wethouders Michel Bezuijen, Jeroen Nobel en Arthur van Dijk als getuige worden gehoord. Zij weigerden vorig jaar mee te doen aan het grote raadsonderzoek.

De commissie heeft Henk Kuipers (VVD) als voorzitter aangewezen. Johan Rip (HAP) is vicevoorzitter en Mariëtte Sedee (CDA) secretaris. De andere twee leden van de commissie zijn Paul Meijer (Forza!) en Joost Koomen (D66).

De enquêtecommissie buigt zich eerst over de vraag welke vragen er nog moeten worden gesteld en aan wie. De uitkomst van dat beraad wordt ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd. Het is nog niet bekend wanneer de verhoren worden gehouden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie