Actiecomité dringt opnieuw aan op behoud bushaltes

11 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Het actiecomité Behoud haltes 340 heeft er vorige week in een brief aan het college van B en W op aangedrongen om de haltes van R-net bij de rooms-katholieke kerk en Houtwijkerveld alsnog te behouden. Volgens het comité betekent het schrappen van de haltes een onnodige investering van enkele tonnen.

Zoals bekend wil de Stadsregio Amsterdam (SRA) de genoemde bushaltes opheffen en vervangen door een nieuwe halte bij de Geniedijk. Bewoners van de omliggende wijken van de bestaande haltes en bewoners en medewerkers van verzorgingscentra in de buurt zijn fel tegen. Ze zijn onder meer een petitie op internet gestart en die actie heeft 1700 handtekeningen opgeleverd.

Het actiecomité had vorige week een uitnodiging gestuurd naar de politiek gestuurd voor nader overleg, maar daar is helemaal niet op gereageerd. De kwestie is eerder in de gemeenteraad besproken en toen trok wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer de conclusie dat de protesten te laat waren. Daarop heeft de politiek haar handen van de kwestie gehaald.

Het comité doet een verzoek aan B en W om de werkzaamheden voor de aanleg van een nieuwe halte uit te stellen. Voorzitter Leo Spruit wijst er in de brief aan het college op dat wethouder Reneman heeft aangegeven dat er geen wijzigingen meer op het traject kunnen worden aangebracht maar dat hij dat zelf nu wel heeft gedaan. Zo was het aanvankelijk de bedoeling om de halte Marktplein weer in de route op te nemen, maar dat wordt nu toch niet gedaan.

Dat betekent volgens het actiecomité dat er tussen de haltes van de Geniedijk en het Burgemeester Van Stamplein 1400 meter zit. Dat is aanzienlijk meer dan de maximaal 1000 meter die de Stadsregio voorschrijft.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie