Een avond vol virtuositeit en romantiek in CineMeerse

11 januari 2016 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP Twee producties van The Royal Ballet worden op dinsdag 26 januari 2016 om 20.15 uur live vertoond in CineMeerse, de bioscoop aan het Raadhuisplein in Hoofddorp. De dubbele voorstelling bestaat uit het virtuose Rhapsody en het betoverende The Two Pigeons, door de Financial Times beschreven als 'absoluut het meest blije dansevenement...een perfect staaltje balletkunst'.

Deze heerlijke double bill van choreograaf Frederick Ashton, die samen met Ninette de Valois geldt als de grondlegger van de huidige stijl van het Engels ballet, opent met het vermaarde Rhapsody, gedanst door Natalia Osipova en Steven McRea. De extatische pas de deux en oogverblindende solo's vormen ook voor de huidige generatie sterren nog altijd een uitdaging.

Hierna volgt het sublieme ballet in twee bedrijven, The Two Pigeons. Bekoorlijk, flirtend en vol tedere humor wordt dit gedanst door de Britse Lauren Cuthbertson en de Russische Vadim Muntagirov. Het verhaal volgt een kunstenaar in Parijs die zijn trouwe geliefde verlaat voor een exotisch en mysterieus Zigeunermeisje, om er vervolgens achter te komen dat dit één grote vergissing was. Een teder en ontroerend verhaal waar zelfs twee echte duiven aan meedoen!

Gepresenteerd voor de bioscoop door Darcey Bussell is deze double bill een waar feest voor Ashton fans en nieuwkomers die live vanuit Covent Garden het werk kunnen aanschouwen van 'één van de grootste, klassieke choreografen van de twintigste eeuw' (New York Times).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie