Is het euthanasiedebat is eenzijdig en oppervlakkig?

11 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Op uitnodiging van Bardo spreekt Schrijver en journalist Gerbert van Loenen op donderdag 21 januari van 20 tot 22 uur over zijn boek 'Lof der onvolmaaktheid' in het Leerhuis van Bardo. Met zijn boek wil hij de weg vrij maken voor een diepgaander debat over euthanasie.

Van Loenen: "Mensen maken heel verschillende keuze als ze ernstig ziek worden of gehandicapt raken. De en wil de regie over zijn eigen leven en dood, de ander neemt het zoals het komt. Maar het publiek debat heeft weinig oog voor die verschillen, en de media focussen met een zekere gretigheid op euthanasie en hulp bij zelfdoding."

Bardo herkent deze verschillende keuzes en heeft hier dagelijks mee te maken. Daarom vindt Bardo het zinvol om hierover in gesprek te gaan en de verschillende meningen te horen.

Meepraten of juist alleen maar luisteren? Aanmelden kan viawww.hospicebardo.nl/lof-der-onvolmaaktheid/ of bel (023) 333 47 00. Men vindt Bardo aan Burgemeester Jansoniushof 11 in Hoofddorp. Toegang voor deze avond is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie