EIN DEUTSCHES REQUIEM door VOCI VOCALE in PIER K

11 januari 2016 om 00:00 Activiteiten

Het Zondagmiddagpodium komt op 17 januari om 14.00 uur met de prachtige klanken van Ein Deutschen Requiem door het koor Voci Vocale in de theaterzaal van Pier K, Harmonieplein 2 in Nieuw-Vennep.

Projectkoor Voci Vivaci uit Haarlemmermeer voert Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms uit. Een menselijk requiem, zo had Brahms het liever genoemd omdat het in de gewone taal van de mensen om hem heen troost en uitzicht wil bieden in vertwijfeling en verdriet.

Hoewel het meestal uitgevoerd wordt met een groot orkest, hoort u het deze keer begeleid door piano à quatre mains. Dat is een door Brahms, op verzoek van zijn uitgever, zelf vervaardigde versie bedoeld om het aantal uitvoeringen en de daarmee gepaard gaande bekendheid te verhogen.

Voci Vivaci is een betrekkelijk jong koor. Op projectbasis zijn er de afgelopen jaren onder leiding van de vaste dirigent Peter Ouwerkerk de meest uiteenlopende koorprogramma's voor het voetlicht gebracht. De vaste kern van het koor bestaat uit (ex)-zangleerlingen van cultuurinstelling Pier K, waaraan het koor aanvankelijk gelieerd was. De solistenrollen worden vertolkt door sopraan Janneke Daalderop en bariton Peter van der Velde.

Laat u vanmiddag meevoeren met de prachtige koorklanken en het mooie pianospel.

Kaartverkoop en informatie

Kaarten à € 4.00, inclusief een kopje koffie of thee en kaarten zijn vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren op vrijdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde op telefoonnummer 023 - 5698873. Op dit nummer is ook een rit heen en terug met de Meertaxi te bestellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie