Meerbonken gingen helemaal 'los'

12 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Topavond met Doe-Maar-Mal bal

HOOFDDORP Ja, het was een topavond, ons Doe-Maar-.Mal bal. Er waren best wat malloten bij en zo hoort het natuurlijk ook. Met carnaval ben je met z'n allen even in een andere wereld. En dat was bij ons afgelopen zaterdag beslist het geval."

Aan het woord is Hare Doorluchtige Hoogheid Prinses Ina, die samen met collega-hoogheid Prinses Laura, dit jaar de Hoofddorpse Meerbonken door carnavalsland voert. Hun adjudant Dennis maakt het trio compleet. Gedrieën ontvingen zij, uiteraard met heel veel Meerbonken, op zaterdag 9 januari de zusterverenigingen De Gooikikkers , De Saksen, De Schollenkoppen, De Oostvaarders en een vereniging uit het Duitse Grefath. Ook een vertegenwoordiging van de FECC, het overkoepelende Europese carnavalsorgaan, was present. "Ruim voldoende gasten dus", aldus Prinses Ina, "om samen helemaal uit je dak te gaan. Zeg maar gerust, carnaval als vanouds. We ontvingen iedereen in onze residentie, Hotel de Beurs, en gingen van start met onze nieuwjaarsreceptie. Daarna was er een Bourgondisch Buffet en toen volgde ons Doe-Maar-Mal bal. Gewoon een geweldige topper!"

De Meerbonken zijn in de opmaat naar carnaval de komende weken regelmatig te gast bij diverse zusterverenigingen. "Dat wordt een mooi rondje". Op zaterdag 6 februari ontvangen zij, net als vorig jaar, bij Verhage Floriande de sleutel van de gemeente ten teken dat Hoofddorp drie dagen lang geregeerd wordt door de Zotten en Dwazen van de Meerbonken. Woensdag 10 februari is dit doldwaze regiem voorbij. Dan is het Aswoensdag en dat betekent: weg met de feestroes, tijd voor een meer ingetogen periode op weg naar Pasen. De Meerbonken wijken daar dit jaar echter vanaf en gaan door tot en met donderdag 11 februari. Dan organiseren ze, in de Duycker, een speciale feestavond voor gehandicapten. "We leggen op dit moment de laatste hand aan de flyers. Nadere info volgt."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie