'Something for the soul' in Het Oude Raadhuis

12 januari 2016 om 00:00 Activiteiten

Maame Joses imponeert met haar prachtige stem

HOOFDDORP Soulvolle liedjes recht uit het hart, dat typeert singer-songwriter Maame Joses. Akoestisch op gitaar met gitarist Bram Bokken, neemt een diepe stem je mee naar haar verhaal. 'Something for the soul' is te zien op woensdag 20 januari om 20.30 uur in Het Oude Raadhuis.

Maame groeide op in Engeland, Ghana en Nederland. Hierdoor geniet ze van diverse culturele en muzikale invloeden. Ze begon als solist in een gospelkoor en luistert o.a. naar Ella Fitzgerald, Des'ree, Sting en Stevie Wonder. In Australië ontdekte ze op haar negentiende het repertoire van Tracey Chapman en begon haar liedjes te vertolken. Daarna volgde al snel eigen werk. "Het mooiste vind ik het contact met het publiek, de herkenning op hun gezicht als een liedje de juiste snaar raakt. Als we tegelijkertijd hetzelfde voelen."

Maame speelde met Frank Boeijen in Nederland en België. In 2010 werd ze samen met Bram Bokken en Clemens Horn halve finalist van de 'Grote Prijs van Nederland'. In 2012 verwierf ze dezelfde positie bij 'The Voice of Holland'. Maame overdonderde de jury van 'The Voice': 'Ik vond het beeld en beeldschoon.' (Marco Borsato), 'Dat kwam even heel hard binnen.' (Roel van Velzen) en 'Dit is de stem waar we naar op zoek zijn.' (Nick en Simon). Haar gitarist Bram Bokken is veelzijdig en intuïtief. Hij brengt virtuositeit en dynamiek met zijn spel en arrangementen. Hij deelde het podium o.a. met Waylon, Hans & Tomas, Pauline en Nikki ('Idols'). In 2009 begonnen Maame en Bram samen te spelen en schrijven. Het resultaat is soulvol, funky, ritmisch en dan weer ontroerend en ingetogen.

Het Oude Raadhuis

Woensdag 20 januari - 20.30 uur

www.demeerse.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie