Heling bromfietsen

12 januari 2016 om 00:00 Sport

HOOFDDORP De politie heeft maandagavond twee verdachten aangehouden op verdenking van heling van bromfietsen. Het gaat om jongens van 15 en 16 jaar uit Haarlem.

Omstreeks 22.15 uur zag een motoragent dat de twee jongens met twee bromscooters hinderlijk stonden op de Hoofdweg in Hoofddorp. Toen de motoragent de jongens daarop aan wilde spreken, gingen zij er vandoor op een scooter. De tweede scooter bleef ter plaatse achter.

Na een achtervolging kwamen de jongens met hun scooter ten val verderop op de Hoofdweg. Zij lieten daar de tweede scooter liggen er renden hard weg. De politie kon beide jongens echter aanhouden op de Raadhuislaan.

Het tweetal is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De scooters zijn in beslag genomen en zullen nader worden onderzocht. Een van de scooters is niet voorzien van een framenummer, terwijl van de andere het slot vernield is.

De 16-jarige jongen bleek bij onderzoek een verboden wapen bij zich te hebben. Het ging om een stiletto, die uiterlijk de vorm van een aansteker had. Het wapen is in beslag genomen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie