DSOV Dames 1 sterkste in zinderende 4 punten kraker

12 januari 2016 om 00:00 Sport

De Handbaldames van DSOV 1 hadden de zware opdracht in deze 4 punten wedstrijd (in Nieuwegein) om de 2e plek te verstevigen.

Bij winst op Nieuwegein 2 (3e plek) zou het verschil op de nummer 3 op 4 punten komen.

Bij aanvang werd direct duidelijk dat er snel en vooral fysiek sterk werd gespeeld door Nieuwegein. DSOV had hier steeds een antwoord op en kon zelfs na 15 minuten uitlopen naar 4-7 voorsprong via onder andere Amber Haarsma en Aimee Kuipers.

Toch was het Nieuwegein die weer aansluiting kon maken vlak voor rust tot 8-8.

DSOV was in de 1e helft af en toe te slordig in de eindpassing en dat werd steeds genadeloos afgestraft door Nieuwegein. In de slotfase van de 1e helft kon Nieuwegein toch nog de voorsprong pakken (9-8).

DSOV kreeg de opdracht om wat scherper te spelen en fysiek even een tandje extra te draaien. Het hele team pakte dit in de 2e helft goed op.Alles net op het randje en dat zorgde er voor dat het vele meegereisde publiek uit Vijfhuizen in Nieuwegein op hun wenken werden bediend. Veel spanning en strijd en beide teams bleven ondanks het stevige spel goed in hun rol.

Amy Poppelaars heerste als midden opbouwster en zette regelmatig de lijnen uit.

Verdedigend sloot het ook beter als in de 1e helft en dat alles werd beloond met een voorsprong van 15-19 (45e minuut).

Met nog 15 minuten op de klok kon Denise van Wolferen de stand op 16-21 zetten en zorgde eigenlijk voor de 1e mentale dreun voor Nieuwegein.

DSOV kon dit vasthouden hoewel Nieuwegein nog niet echt verslagen was en toch nog bij machte was om tot 18-21 te komen.

Een compliment aan het collectief van DSOV omdat de handballers uit Vijfhuizen nimmer opgaven, er in bleven geloven en geen terugval meer lieten zien.

Eveline Sikking heeft deze wedstrijd een groot aandeel gehad in de winst door haar sterke keeperswerk, een sluitpost met vertrouwen.

Aimee Kuipers kon 8 minuten voor tijd puur op wilskracht en power 2 maal achtereen scoren (totaal 11 x gescoord!) waarmee de stand op 18-23 kwam.

Nadine van Haaster, die regelmatig de turbo er op zette kon met haar explosieve kracht 2 minuten voor tijd de genadeklap uitdelen door op fantastische wijze de verdediging van Nieuwegein te passeren en haar 4e punt kon scoren (19-24)

Hierna was het uitspelen van de wedstrijd en DSOV kwam als winnaar uit de bus in deze zinderende 4 punten kraker (21-24).

DSOV staat nu op de 2e plek in de 2e klasse 4 punten los van de nummer 3 en 2 punten achterstand op de nummer 1.