Erespeld voor Norbert Witteman

13 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

'Onderscheiding

ga ik met

trots dragen'

Frans Witteman

VIJFHUIZEN "Een rasvrijwilliger met een plezierige manier van werken voor wie nooit iets te veel is." Zo omschrijft burgemeester Weterings de geboren Vijfhuizenaar Norbert Witteman voordat hij hem de gemeentelijke erespeld uitreikt. Als blijk van waardering voor ruim een kwart eeuw vrijwilligerswerk bij jeugdwerk De Spiering.

Het is in het diepste geheim voorbereid en daarom ook is Norbert compleet verrast als burgemeester Theo Weterings hem zaterdagavond tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van De Spiering verzoekt naar voren te komen. Dit nadat voorzitter Peter de Wit in zijn welkomstwoord aandacht heeft gevraagd voor de in zijn ogen meten met twee maten als het gaat om vreugdevuren. "Waarom mag een speeltuinvereniging wel stapels pallets in de fik steken en wij niet de opgehaalde kerstbomen verbranden?"

Een rekensommetje heeft de burgervader geleerd dat de decorandus al 85 procent van zijn leven 'onder de Spieringpannen' is. "Hij is nu veertig en was zeven jaar toen hij lid werd van de hobbyclub en aansluitend naar de 12-plusclub ging. Op zijn vijftiende kwam hij bij de leiding en ging lesgeven in dammen en schaken op de club waar zijn moeder Trudy hoofdleidster was. Later werd hij bestuurslid en trad daarmee in de voetsporen van vader Frans, oprichter van de club en jarenlang voorzitter. Het moet gezegd worden dat zonder de familie Witteman De Spiering waarschijnlijk niet zou hebben bestaan. Norbert haalt vanaf de start in 1981 al oud papier op, is coördinator van de kerstboominzameling en technisch manusje van alles. Dat alles naast een drukke baan. Chapeau daarvoor. Ook al omdat hij, zo is mij verteld, rustig, consciëntieus en weloverwogen is en met iedereen een goede band kan opbouwen."

Het cadeau van De Spiering is een lamp die Norbert, hoe kan het anders, zelf in elkaar mag knutselen. Met daarop ruimte voor felicitaties. De burgemeester schrijft de eerste en neemt met een 'op naar de volgende 25' afscheid van hem en de vrolijke club.

Foto:

Een erespeld vanwege grote betrokkenheid en langdurige inzet.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie