'Halfweg naar Haarlemmermeer'

13 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Frans Witteman

ZWANENBURG "Een aansluiting van Halfweg bij Haarlemmermeer is wat ons betreft de meest logische optie. Zwanenburg en Halfweg immers vormen al sinds mensenheugenis een duodorp met gemeenschappelijke accommodaties."

Voor de dorpsraad is er maar één geschikte huwelijkskandidaat voor Halfweg en dat is Haarlemmermeer. Als de huidige gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude zou worden opgedeeld is dat voor Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg geen enkel probleem, laat voorzitter Peter Vreeswijk tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in De Olm weten. "De Ringvaart is nu de grens, maar dat kan straks ook zo maar de A9 zijn. Samen met de twee andere dorpsraden hebben we een aantal aanbevelingen gedaan met betrekking tot het huidige groengebied, burgerzaken en de identiteit van de dorpen. Nadrukkelijk hebben we gesteld dat Haarlemmerliede het gesprek over samenwerking of fusie met alle omliggende gemeenten moet aangaan met uitsluiting van Amsterdam." Tot zichtbare vreugde van de aanwezige burgemeester Theo Weterings krijgt Vreeswijk applaus na zijn mededeling dat de dorpsraad Haarlemmermeer wel ziet zitten.

Voor de dorpsraden valt Amsterdam dus af. Voor de volgepakte zaal is Haarlem eveneens geen optie. "Daar zijn ze slechts uit op de centen van Haarlemmerliede. Binnenhalen en vervolgens verkwanselen aan Amsterdam die in het groengebied opnieuw een nutteloze haven gaat graven."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie