Henneprooidag levert vier hennepkwekerijen op

13 januari 2016 om 00:00 Sport

HAARLEMMERMEER De politie heeft dinsdag in Nieuw-Vennep, Lijnden en Hoofddorp in totaal vier hennepkwekerijen aangetroffen tijdens een henneprooidag.

Aan de Pesetaweg in Nieuw-Vennep werd een kwekerij van in totaal 350 planten aangetroffen. Een 25-jarige vrouw en man uit Hoofddorp zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De planten zijn in beslag genomen.

In een woning aan de Hoofdweg in Lijnden trof de politie een kwekerij van ongeveer 30 planten aan. Ook troffen agenten een grote hoeveelheid hennepafval aan. Er zijn vier verdachten aangehouden, een 19-jarige, 23-jarige en 36-jarige man uit een Zwanenburg en een 23-jarige vrouw uit Lijnden. De vrouw is na het verhoor op het politiebureau weer vrijgelaten. De mannen zitten nog vast voor nader onderzoek.

Aan de Reina Prins Geerligsdreef in Hoofddorp, werd in een woning een kwekerij van in totaal 276 planten aangetroffen. Ook is er sprake van diefstal stroom. Omdat er niemand in de woning aanwezig was, heeft de politie nog geen aanhouding kunnen verrichten. Er wordt nader onderzoek ingesteld.

In de schuur van een woning aan de Hoofdweg in Hoofddorp werd een in zijnde werking stekkerij (8310 stekken) en een tent vol met moederplanten (200) aangetroffen. Ook is er sprake van diefstal van stroom. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie